Пътят към любовта – разкрива Далия Гюлай от New voices

Written by on 14/02/2020

Screenshot 3

В денят на любовта Св. Валентин Музикална школа “ New voices“ направи премиера на новият си проект “ Grande amore“,  в който участва 8 г. Далия Гюлай от гр. Велико Търново. Кавър – послание за вечната голяма любов! В оригинал се изпълнява от  италиянското поп-оперно трио IL VOLO. През 2015г. „ Grande amore” печели музикалния фестивал Sanremo и отвежда Италия на трето място в песенният конкурс Евровизия!

Как се заражда идеята и защо точно тази песен? Далия е много талантливо дете, което през последните няколко години печели престижни награди на национални и международни конкурси! Докосва се до италианската музика и език, чрез своята леля, която от няколко години живее в Италия! Майката Камелия Гюлай споделя на вокалният и педагог, че дъщеря и упорито слуша една и съща песен, иска да я научи! Първата реакция на г-жа Десислава Станкова: „ Но песента е доста сложна и с твърде голям диапазон! Много ниски и много високи тонове! …..Дано Далия да издържи подготовката!“ Само след пет месеца малката търновчанка записва кавъра в студио и видео реализация на песента.

А ето и екипа от професионалисти разработил проекта:

Десислава Станкова – музикален директор

Диян Димитров – звукозаписно студио “Balxara records” – Търговище,

Антон Бориславов – видео оператор и монтаж

Кольо Колев – дрон оператор

Кадрите в клипа са заснети сред историческите забележителности на Велико Търново с разрешение на Община Велико Търново, Архитектурно-исторически резерват „Царевец”, Археологически музей, Художествена галерия „Борис Денев“, Паметник „Асеневци“, Музей „Сарафкина къща“ .

А темата за любовта е докосната по изключително топъл и сърдечен начин, нещо което е лукс в съвременното ежедневие!  Сценарият ни представя сплотено многодетно семейство, живеещо в старопрестолния град Велико Търново. Медальона е ценна семейна реликва, която свидетелства за обичта и уважението през годините. Във видео реализацията ще откриете четири вида любов: детската, която е все още получаваща; братско-сестринската, в която все повече се научаваме да споделяме; съпружеската, в която трябва да можем да правим другия щастлив за да сме щастливи и родителската, която е най-всеотдайна и безкористна. 


Радио Търговище

Музиката в теб

Current track

Title

Artist

 

 
 
Background
error: Съдържанието е защитено!!