Current track

Title

Artist

 

Current show

Хаус

22:00 24:00


„СРС-та“ разкриват разговор между баща и дъщеря

Written by on 16/07/2020

СРС-та разкриват разговор между баща и дъщеря. Коментар за ситуацията на две поколения гледащи към промяна!

-Добро утро? Как си?

-Добро утро, закусвам.

-Знам, че от години си просто наблюдател на политическата ситуация в страна, но помня, че беше един от тези, които през 1997 година поведе хората в нашия регион и не се прибра седмици, докато не свалите правителството. Не съм ти казвала, но помня, че те видях по телевизията тогава и стоеше на първите редици в парламента…бях малка.

-Да, няма как да сравним сегашната ситуация с тогава, въпреки, че за първи път от години дясното, вече има уж нов лидер, но и там появяването му на политическата сцена е добре обмислен сценарии, Христо Иванов за него говоря. Казал съм ти 100 пъти, че политиката е мръсна работа, кажи сега вие как сте?

-Какво смяташ сега? Много искам да чуя мнението ти за сегашните протести.

-Безсмислени! Сега ще кажеш, защо? Промяна трябва да има, но аз не чух алтернатива, не виждам ясна позиция накъде? На площадите има новоизлюпени политически партии, които нямат ясна платформа за управление. Протестите за тях са като заден вход, през който да влязат във властта. Ей, сладко нещо е да знаеш и трудно се пуска. С годините се увълчваш и забравяш ценностите и идеите, забравяш, че си бил обикновен човек от народа.

– На площадите има и много хора, които искат да се спре с корупцията, ограбването на българския народ…мисля, че искат наистина да станем една правова и демократична държава…

-Едно да искаш, друго е да можеш и трето е да го направиш. 25 години преход. Вашето поколение сте обременени, защото сте деца на прехода, аполитични сте, когато ние водихме протестите искахме по-добре бъдеще за децата, за вас. Тези проблеми в страната са от години и са виновни не само ГЕРБ, ами и БСП, ДПС, всички предишни правителства. Щом на протестите хората нямат политически шарки да искат оставките на всички депутати.

-Мисля, че колкото повече отказват да подадат оставка, толкова повече ще амбицират хората да излизат на протести.

– Да, така ще е, но пак казвам перспективата е до утрешния ден, а после? Ще настъпи хаос, наистина голям хаос. Отказах се от политиката още преди години, знаеш, защото и Костов излезе предател и продаде идеята, за която се борихме милиони. Докато няма обединение няма да има промяна ..няма да стане или поне аз няма да съм жив да го видя.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *error: Съдържанието е защитено!!