Радио Търговище-сцена за млади таланти

Written by on 23/08/2020

15 / 100

Още при самото си създаване, радио „Търговище“ си постави за цел да подкрепя младите български изпълнители. През последните месеци наблюдаваме огромно доверие от страна на все повече млади български изпълнители, които се обръщат към нас с цел да популяризираме тяхното творчество. Благодарим Ви!

Първи бяха квартет „Белканто“, който се довериха на радио „Търговище“ за тяхната премиера на песента „Друг герой“, която беше 20 седмици номер едно в класацията на радио“ Търговище„.

Сега бихме искали да Ви представим две нови парчета от последния месец август!

Първото ни предложение е на младата българска поп изпълнителка Petia G.

Тя пусна първия си самостоятелен сингъл. Той носи името „Бели крила“ и идва само седмици, след като телевизионните зрители се влюбиха в певицата от участието й в предаването „Гласът на България“. Petia G е на 19 години и е от Русе. От дете се занимава с музика. Завършила е музикалното училище в дунавския град с няколко профила – ударни инструменти, поп и джаз пеене и актьорско майсторство. През 2015 г. стига до финала за избор на български представител за детската Евровизия. Само след месец й предстои ново предизвикателство след като беше приета в класа по поп и джаз пеене на Етиен Леви в НБУ.

Въпреки че не достигна заветната победа в музикалното риалити, Petia G е избрала да върви по пътя на музиката. Затова събира идеален отбор, който да създаде лятното й парче. Текстът на „Бели крила“ е дело двама изпълнители, които са истински хит сред най-младите и са наричани латино крале – Торино и Пашата. Собствените си парчета творят в стил регетон, който се прокрадва и в песента на Petia G. Музиката е от Lu Arts, а последните щрихи слага Росен Стоев – Reptilla.


Клипът носи усещане за горещо лято и силни любовни емоции, като в ролите на двама влюбени влизат самата Petia G. и плувецът Теодор Цветков. Режисьорският тандем Георги Салпаров и Симеон Михалков избират няколко локации за снимките, а финалният резултат е секси, горещо и емоционално видео с послание за невъзможните връзки.

Родопски гайди, шопско пеене и дийп хаус бийт. Тези съставки е забъркал пък продуцентът Atazar в новото си парче Armagan.


Изцяло авторският трак направи своята видео и аудио премиера на 20 август, като отбеляза и дебюта на артиста за лейбъла MonoShake/ Fa&MiMusic.
Парчето е създаден по време изолацията заради пандемията от коронавирус с мечтата за свобода и сливане с красивата българка природа, точно като във видеото на Armagan.


Atazar, заедно с певицата Дияна Василева от „Мистерията на българските гласове“, преди година създадоха етно хаус хита „Амулет“, който достигна до първото място в кипърския и 9-тото в руския ТОП 100 чарт за денс музика.
Благодарение на парчето младият продуцент Atazar, псевдонима, зад който стои Атанас Зайков, е забелязан от Fa&Mi Music.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Радио Търговище

Музиката в теб

Current track

Title

Artist

 

 
 
Background
error: Съдържанието е защитено!!