Центърът за работа с деца в Разград отбеляза 30-ия си рожден ден

Написано от : на : 02/10/2020

С весел празник и с приятели ЦПЛР Център за работа с деца отбеляза 30-ия си рожден ден и откри новата учебна година, от Община Разград получи подарък – мултифункционално устройство. Гости на празника бяха заместник-кметовете Добрин Добрев и Полина Иванова. Г-н Добрев предаде на директора на ЦРД Даниела Куртева поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев и Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев. Заместник-кметът поздрави преподавателите в ЦРД за успехите, които постигат при работата си с децата на Разград.

„Гордост за града ни е, че има толкова талантливи деца, от името на ръководството на Община Разград благодаря на техните педагози, че правят всичко възможно да прославят града ни” – каза г-н Добрев. За подпомагане на дейността на преподавателите той подари на ЦРД от името на Община Разград мултифункционално устройство. Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на ЦРД още 3333 шампиони в творческите надпревари, в които възпитаници на Центъра участват.

През 30-те години от създаването на ЦРД през школите на извънучилищната форма са преминали над 16 000 деца. През тази учебна година вече са записани над 620 деца, а записването продължава. Те имат избор между 10 школи и формации. Техните преподаватели представиха пред участниците в Детския панаир част от възпитаниците и техните умения, като въвличаха и публиката в изпълненията. Това са:  Младежки  духов оркестър с ръководител Милен Бенков; Школа по английски език „Стъпка по стъпка“ с ръководител Неджля Февзи, която за празника ръководеше ателие по слайм; Школа по дигитално изкуство с ръководител Ангелина Рахова, която на празника днес ръководеше пиксел арт ателие, школа по китара с ръководител Валентин Стоянов, Школа по пиано с ръководител Шукран Шукри, Школа по музика – Клас по поп пеене, вокална група и солфеж с ръководител Свилена Дечева, ДТШ „Хорце“ с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов, Школа по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова, която днес ръководеше ателие за кукли, ТФ „Феникс“ с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов, Градски мажоретен състав и ДТШ „Капчици“с ръководител Емилия Борисова.

В програмата имаше и гостуващи изпълнители. Публиката се зарадва на един чест и обичан гост на Разград през последните години – цигуларят Хари Ешкенази. Докато представяше уникалните си изпълнения, той съобщи и добрата новина, че от тази година Програма „Фортисимо в клас” ще се реализира не в 3, а в общо 6 училища в Разград. Бялата мечка, пандата и танцьорът с пой Симеон от клуб „Фламинго”-Русе също събраха аплодисменти от зрителите.


Коментари на читателите

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *Продължи да четеш

Радио Търговище

Музиката в теб

В момента звучи

Име

Изпълнител

 

 
 
Background