Антоанета Костадинова е спортист № 1 на Търговище

Написано от : на : 18/12/2020

Състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Костадинова е най-успешният спортист на Търговище за 2020 година.


Нейният треньор Христо Маринов пък печели първото място при треньорите.Това определи анкетната комисия в класацията „Спортист на годината на община Търговище“. Тя бе съставена от журналисти, спортни деятели,общински съветници и експерти от местната администрация.


През годината Костадинова се класира шеста на Европейското
първенство във Вроцлав. Тя завоюва и първи места на Държавните
първенства с малокалибрен пистолет и пневматичен пистолет – микс. На второ място в класацията е съотборничката на Костадинова от клуб „Светкавица“ Мирослава Минчева. През 2020 г. тя завоюва квота заОлимпийските игри в Токио и зае 9 място на Европейското първенство във Вроцлав. Трети е гимнастикът на „Торнадо“ Георги Стоянов.

В категорията „Отбор на годината“ първото място е за юношите старша възраст на Футболен клуб „Светкавица“, с треньор Иван Иванов. Момчетата до 12 г. на Баскетболен клуб „Светкавица“ пък са втори. Трети са футболистите от мъжкия отбор на „Светкавица“.
Отличието „Млада надежда на годината“ за състезател до 12-годишн възраст се връчва на Александър Христов и Толга Танеров от клуба по спортна гимнастика „Светкавица“.


Заради противоепидемичните мерки през тази година няма да се
състои официална церемония за награждаване на отличените. Във видео на фейсбук страницата на Общината кметът д-р Дарин Димитров поздравява състезателите и техните треньори. „Въпреки липсата на състезания забраната за тренировъчна дейност през голямата част от годината, Вие, заедно с Вашите треньори, постигате впечатляващи резултати. Вие сте примерът, който да следват младите ни съграждани, че в живота успяват трудолюбивите и отдадените хора“, казва кметът.


На фейсбук страницата на администрацията са публикувани и снимкина състезателите с подробна информация за постиженията им през годината.

ключови думи

Коментари на читателите

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *Продължи да четеш

Радио Търговище

Музиката в теб

В момента звучи

Име

Изпълнител

 

 
 
Background
error: Съдържанието е защитено!!