Current track

Title

Artist

 

Current show

Хаус

22:00 24:00


Съвременни руски поп хитове

Scheduled on

Събота 11:00 12:00
Неделя 11:00 12:00

Tagged as:
Най- новите съвременни руски поп хитове

Преди и сега
Но какво знаем за съвременната руска поп музика? Всички българи сме чували имената на Алла Пугачова, Йосиф Кобзон, Филип Киркоров. От тях тримата обаче, само „нашият“ Филип го има в тази класация (на 26-то място). Да, те са легенди, но Русия вече има своите нови звезди. нито от музиката, нито от убежденията си.

Най- новите съвременни руски поп хитове

Преди и сега
Но какво знаем за съвременната руска поп музика? Всички българи сме чували имената на Алла Пугачова, Йосиф Кобзон, Филип Киркоров. От тях тримата обаче, само „нашият“ Филип го има в тази класация (на 26-то място). Да, те са легенди, но Русия вече има своите нови звезди. Поколенията и вкусовете се менят. Не знам дали това ще бъде изненада за вас, но най-продавания руски албум в i-tunes е дело на Jah Khalib – рапър с казашка кръв. Хип-хоп-ът и рапът са мега-популярни в Русия, въпреки анти-американските настроения, които се налагат от политическата обстановка в момента (санкциите) и от някои казионни тв медии.

Рок vs. Хип-хоп
Момичешката пънк-банда Pussy Riot нашумя в Западна Европа и САЩ с политическата лирика в парчетата си и скандалните си протестни акции срещу режима на Путин. Момичетата лежаха в затвора, но не се отказаха нито от музиката, нито от убежденията си.

Рокът е музиката на бунтарите и в Русия също има своите почитатели. Но рокът беше №1 в Русия през 90-те. Сега хип-хопът е the Big Boss в родината на Висоцки!


Read more

error: Съдържанието е защитено!!